Head First Race
We hebben nu € 32.612, We gaan voor € 50.000

Roei mee met de Head First Race!

De Head First Race is een benefiet roeiwedstrijd over 8 km op de Willem-Alexander Baan te Rotterdam. Samen met Nederlandse toproeiers roeien wij tegen de ziekte van Alzheimer. Alle boottypes, leeftijden en mixed ploegen starten tegen elkaar, voor het bepalen van de uitslag maken we gebruik van een omrekenfactor. 

Het aantal personen met de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie, neemt de komende jaren sterk toe. Wetenschappelijk onderzoek biedt de enige mogelijkheid om een behandeling voor deze ziekte te vinden. De opbrengsten van dit benefietevenement komen volledig ten goede aan onderzoek naar de ziekte van Alzheimer in het Alzheimercentrum zuidwest Nederland (Rotterdam) en het VUmc Alzheimercentrum (Amsterdam).

Vorm met vrienden, familie en/of collega's een team. Bedenk een leuke teamnaam en schrijf je in. Individueel mee doen is ook mogelijk.

  • Roeiboten: teams roeien een mooie route van 8 km op de Willem-Alexanderbaan en het gebied daaromheen. Alle boottypes zijn toegestaan. Voor het huren van een boot kunt u contact opnemen met de organisatie.  

De verschillende bokalen

Alle roeiers starten in hetzelfde veld en worden achter elkaar gestart. Naast de algemene race en het snelste ergometer team, worden er dit jaar een aantal speciale bokalen uitgereikt. 

  • De familiebokaal is een nieuwe prijs voor alle teams die meedoen met tenminste twee familieleden. Hiervoor maakt het niet uit of u bedrijfsroeier, student of particulier bent. Om mee te strijden om de familiebokaal stuurt u een mailtje naar info@headfirstrace.nl, of geeft u dit expliciet aan bij het inschrijven. 
  • De besturensprint is het enige aparte startveld voor de roeiers. Deze sprint over 500 meter is speciaal voor de besturen van studentenroeiverenigingen en wordt geroeid in C4+en. Schrijf je hiervoor in via deze website en mail naar info@headfirstrace.nl om in het goede veld geloot te worden.
  • Ook voor de snelste Jeugdroeier hebben wij een leuke prijs!

Parcours

Door 2 rondes om het finish-eiland van de Willem-Alexanderbaan te varen kan ruim 8 km worden geroeid zonder rond te hoeven maken. Hierbij wordt dus geroeid over de wedstrijdbaan en de oproeibaan.
De start is voor de finishtoren, in baan 7 en 8. Hierna gaat u rechtsaf de oproeibaan in via het middelste gat van de Atlantabrug. Aan het einde van de oproeibaan gaat u door het middelste gat van de Bejingbrug de wedstrijdbaan op en hier vaart u in baan 4 en 5. Aan het einde, nadat u opnieuw de finishtoren gepasseerd bent, gaat weer rechtsaf, opnieuw door het middelste gat van de Atlantabrug en over de oproeibaan. Wanneer u opnieuw de Bejingbrug gepasseerd bent, roeit u in baan 7 of 8 door tot de finish. Zie ook het parcours.

Let op: bij de bruggen geldt een inhaalverbod, aangezien de baan daar te smal is om met twee boten onder de brug door te gaan