Head First Race
We hebben nu € 32.612, We gaan voor € 50.000

Laatste kans om in te schrijven

7-9-2016 @ 10:17

Ontzettend blij zijn wij met de vele inschrijvingen voor het roeien en het hardlopen tot nu toe. Wil je nog mee doen maar sta je nog niet ingeschreven? Doe dat dan deze week! Woensdag 14 september sluiten de inschrijvingen voor het roeien en de voor-inschrijvingen voor het hardlopen. Meld je nu aan: http://headfirstrace.inactievooralzheimer.nl/doe-mee

Tot op zaterdag 17 september!

Olympisch kampioen Maaike Head doet mee en verloot kleding!

1-9-2016 @ 11:39

Kersvers olympisch kampioen Maaike Head roeit mee op 17 september! Al vanaf de eerste editie is zij trotse ambassadeur van de strijd tegen dementie. Bovendien verloot zij tijdens de race olympische roeikleding (m/v) onder de donateurs. Schrijf je dus snel in of doneer en maak kans op deze collector's items!

Een enthousiaste hardloper

19-8-2016 @ 15:12

Wouter Naber doet al sinds het begin van de Head First Race ieder jaar mee. Eerst op de ergometer, en dit jaar voor het eerst als hardloper. Hij vertelt over zijn persoonlijke motivatie: "Via mijn vriendin Rebecca Steketee die gepromoveerd is op onderzoek naar dementie ben ik in aanraking gekomen met de Head First Race. Ik zet me graag in voor het goede doel en zeker om het onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte te steunen. Daarnaast vind ik sporten ook erg leuk, dus vind ik het mooi dat ik op deze manier ook een klein steentje kan bijdragen. Hoewel ik eigenlijk nog nooit geroeid had, heb ik dat de eerste drie jaar met veel plezier gedaan. Nu hardlopen op het programma staat, wat ik wel regelmatig doe, ga ik ook zeker proberen een mooie tijd neer te zetten. Boven alles gaat het natuurlijk om aandacht en geld voor het onderzoek naar Alzheimer, maar daarbuiten is het ook zeker een erg leuke dag die elk jaar weer uitstekend georganiseerd is!"

Sponsor Wouter via deze link: http://headfirstrace.inactievooralzheimer.nl/doneren?rt=2&ri=9 

Trainingsschema 5 km

16-8-2016 @ 08:57

Sta jij aan de start bij de Head First Run? Zorg dan dat je goed voorbereid bent op zaterdag 17 september door o.a. een goede training. Hieronder vind je één van de mogelijke trainingsschema's voor de 5 km, opgesteld door onze ambassadeur Patrick Kwist. 'Ook de beginnende hardloper kan hiermee uit de voeten.'Trainingsschema 5 km

Twee tot drie dagen per week trainen. Na een trainingsdag minimaal één rust-/hersteldag. Het hardlopen is gebaseerd op een rustig tempo.

 

Week 1 en 2 (1,5 tot 2 km)

Week 1. Begin twee of drie dagen met 1,5 tot 2 km per dag. Neem na een loopdag een dag rust. Eventueel wissel je in de eerste week de hardlooppas om de drie minuten af met een minuutje wandelen.

Week 2. Probeer twee of drie dagen 2 km achter elkaar te lopen. (Is dit nog iets te zwaar dan pas je het schema van week 1 toe).

 

Week 3 en 4  (2 tot 3 km)

Week 3.  Drie dagen 2 km hardlopen. Gevolgd door drie tot vier minuten pauze en  dan nog 1 x 500m. Na een dag lopen een dag rust.

Week 4. Dag 1 en 2: 2 km hardlopen 3 tot 4 minuten rust en vervolgens 2 keer 500m met daar tussenin 2 tot 3 minuten rust. 

Dag 3: Probeer 3 km aan één stuk hard te lopen.

 

Week 5 en 6 (3 km)

In week 5. Dag 1: 2 km hardlopen en 2 keer 500m hardlopen met 2 tot 3 minuten rust. 

Dag 2: loop 3 keer 1 km met daar tussen 2 tot 3 minuten rust.

Dag 3: 3 km hardlopen.

In week 6. Train drie dagen, om de dag, met 3 km hardlopen. Valt dit nog iets te zwaar dan wissel je dit af met één dag 2 keer 1 km met 2 keer 500m en één dag 3 keer 1 km met 1 a 2 minuten rust. Gevolgd door een dag 3 km hardlopen.

 

Week 7 en 8 (4 tot 4,5 km)

In week 7. Dag 1: 3 keer 1 km met tussendoor 2 tot 3 minuten rust en 2 keer 500m met 2 tot 3 minuten rust. 

Dag 2: 3 km,  3 minuten rust en 2 keer 500m met 2 tot 3 minuten rust.

Dag 3: 4 km hardlopen.

In week 8. Dag 1: twee keer 2 km met 3 tot 4 min rust.

Dag 2: 4 km hardlopen. 

Dag 3: 4 km hardlopen gevolgd door 3 tot 4 min rust en 500m.

 

Succes en veel plezier met de Head First Run!

Tips & Tricks

19-7-2016 @ 10:39

Wij introduceren een nieuw onderdeel: Tips & Tricks. Leuke weetjes en ook nog handig om fit de zomer door te komen. Elke week wordt de lijst uitgebreid met nieuwe facts.

Tip 1: Bouw je trainingen rustig op. Een vuistregel bij het hardlopen is dat het totale aantal kilometers per week maximaal 10% mag stijgen.Tip 2: Doe een warming up of ren/roei eerst een paar minuten wat rustiger. Bij roeien is het slim om de training te starten met een technische oefening.Tip 3: Rek na je training om spierpijn tegen te gaan.Tip 4: Neem in de zomer ook vooral rust. Train je het hele jaar door gedisciplineerd? Neem dan in je vakantie ook gerust eens een week ‘vrij’. Trainen in een andere omgeving is natuurlijk ook erg verleidelijk dus je kunt ook de week voorafgaan aan je vertrek een paar rustdagen nemen.Tip 5: Drink genoeg water of sportdrank! Drink voor je training en na je training, en eventueel tijdens. Het is leuk om je eens direct voor en na je training te wegen: het verschil in gewicht is verloren vocht.

Tip 6: Probeer eens te wisselen met tempo’s. Doe bijvoorbeeld de ene training een rustige duurloop en de volgende training blokjes van 4 minuten hard, met tussendoor wandelen.

Tip 7: Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen vergissen zich toch in de noodzaak van goede kleding en schoenen. Zorg dus voor goede hardloopschoenen en laat je eventueel bij de aankoop adviseren.

 

Ren jij ook mee?

28-6-2016 @ 18:25

Afgelopen tijd hebben we het al flink aangekondigd. Het nieuwe onderdeel van de Head First Race: Hardlopen! Ren een rondje van 5 of 10 kilometer rondom de roeibaan, en prober zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Leuk: je ziet de roeiers in actie op het water terwijl je rent. Op dit moment hebben we al 12 hardlopers die zich hebben aangemeld. En jij? Schrijf je in op: https://inschrijven.nl/idealformulier?id=2016091700582&ag=j&tl=nl - en maak daarna die actie aan om geld in te zamelen!

Samen sterk

17-6-2016 @ 17:39

Het eerste roeiteam dat zich heeft ingeschreven is een tweetje dat start in het familie veld. Reden genoeg om hen in het zonnetje te zetten! Wij vroegen deze broer en zus naar hun motivatie om mee te doen. Roland van der Enden vertelt: "Vorig jaar heb ik voor het eerst deelgenomen aan de Head First Race, met prachtig weer twee rondjes om de WA-baan geskiffd. In het verleden had ik wel eens wat aan sportevenementen voor goede doelen gedaan, maar nog niet in combinatie met roeien. Het was een leuke afwisseling op de achtervolgings- en boord-aan-boord races die ik normaal gesproken start. Dit jaar heb ik Astrid bereid gevonden, om na 10 jaar weer in de roeiboot te stappen. Samen sterk - in de familie 2x".  Ronald en Astrid hebben zelf bij hun oma meegemaakt wat de ziekte van Alzheimer met iemand kan doen. "Alzheimer is een nare aandoening, waar tot op heden nog geen geode remedie voor is gevonden. Daarnaast komt Astrid in haar werk ook regelmatig in aanraking met de gevolgen die de ziekte voor mensen heeft. Voldoende redenen om ons in te zetten voor het nodige onderzoek. We hopen een mooi bedrag bij elkaar te varen in September, en dat te kunnen doen met net zulk prachtig weer als vorig jaar".

Wij zijn erg blij met dit gemotiveerde familie-team. Ook enthousiast geworden? Schrijf je nu in, of doneer aan dit team!  

 

 

Nieuw promofilmpje!

8-6-2016 @ 08:34

 

Afgelopen tijd zijn wij als organisatie druk bezig geweest met het maken van een nieuw promofilmpje. Hij is af en... wat zijn wij er blij mee! Heb jij hem al gezien? Bekijk hem op onze homepage of via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=DcSVorHLHZo

Special thanks: Roel Pot en Patrick Kwist, onze ambassadeurs en Rein Morsink onze top filmer!

Trots op onze hoofdsponsor Aegon

13-5-2016 @ 16:32

Wij vinden het fantastisch om ook dit jaar weer Aegon als hoofdsponsor te mogen verwelkomen op de Head First Race. Van het begin af aan is Aegon een trouwe partner geweest in het mogelijk maken en sponsoren van de wedstrijd. Wij zijn trots op deze goede samenwerking!

 

 

Nog precies een half jaar!

17-3-2016 @ 17:30

Vandaag, 17 maart, duurt het nog precies een half jaar voordat de Head First Race plaatsvindt.

Wij beginnen vast met aftellen, jullie ook?

Save the date: 17-09-16

2-5-2014 @ 10:26

De Head First Race editie 2016 zal plaats vinden op 17 september! Dit wordt alweer de vierde keer dat de Race gehouden zal worden. Iedereen is van harte welkom op de Willem Alexander-baan.